Základná škola s materskou školou Studienka

Prihlásenie
  • Karnevalový bufet
  • Olympiáda z anglického jazyka

    Dňa 17. 1. 2024 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola Olympiády anglického jazyka v Malackách. Olympiáda pozostáva z písomnej a ústnej časti.Žiačka 8. triedy, Natália Koporcová, vo svojej kategórii 1 B obsadila krásne 3. miesto a Ladislav Galba, žiak 6. triedy sa stal úspešným riešiteľom. 

    Ďakujeme za reprezentáciu školy a obom úspešným riešiteľom blahoželáme! 

  • Reprezentačný ples v škole 17.2.2024

    Vážení rodičia

     

    Oznamujeme, že lístky na reprezentačný ples , ktorý sa bude konať 17. februára v škole sú už v predaji.

    Môžete si ich zakúpiť v škole alebo objednať na tel. čísle 0907782168

    Zisk z plesu pripadne i Základnej škole s materskou školu Studienka.

    Do tanca hrá skupina TENOR

     

    Tešíme sa na Vašu účasť

  • Fašiangový karneval
  • Vianočná besiedka 2023

    Vianoce – čas lásky, pokoja a radosti. Tak by sme mohli charakterizovať tie nádherné dni naplnené očakávaním, radosťou a láskou. V našej škole sa tento vianočný čas spája aj s vianočnou besiedkou, na ktorej nikdy nechýba skvelá zábava. A konečne nastal ten dlho očakávaný deň D. Predvianočné posedenie so zaujímavým  programom a sviatočnou atmosférou mali možnosť zažiť rodičia detí aj starí rodičia. Kultúrny program bol pestrý ako na vianočnom stole. Striedalo sa hovorené slovo s vianočnými pesničkami, básničkami a tančekom. Ježiško aj tento rok obdaril deti sladkým balíčkom. Dúfame, že sme aspoň trošku prispeli k vianočnej nálade všetkých prítomných hostí.

  • Veselé Vianoce a šťastný Nový rok 2024
  • Vianočné prázdniny
  • Riaditeľské voľno 22.12.2023

                                                        RIADITEĽSKÉ VOĽNO 22.12.2023

     

     

    Riaditeľ ZŠ s MŠ Studienka, v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 Vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka



    📅udeľuje riaditeľské voľno na deň 22.decembra 2023 (piatok)



    ➡️žiakom I. a II. stupňa základnej školy  a deťom z materskej školy



    🔴z prevádzkových dôvodov a organizačných dôvodov



    V tento deň sú všetci žiaci  ZŠ aj deti z MŠ odhlásení zo stravy v ŠJ. V čase voľna nebude v prevádzke ani školský klub detí.

     


                                                             Stanislav Demetrovič riaditeľ školy

  • Vianočná besiedka
  • Plavecký výcvik

    Cieľom plaveckého výcviku bolo, aby žiaci tretieho ročníka získali základné plavecké zručnosti a žiaci štvrtého ročníka rozšírené plavecké zručnosti vo vzťahu k plaveckej technike. Správna práca nôh, zvládnutie hrubej techniky práce paží, súhra plávania s dýchaním, preplávanie aspoň jedným plaveckým spôsobom. A u pokročilých plavcov zdokonaliť techniku plaveckých štýlov. Toto zvládli takmer všetci žiaci. Veľkým úspechom bolo, že žiaci – neplavci prekonali strach z vody a pri záverečnom hodnotení a preverovaní úspešne preplávali šírku bazéna a mali z toho dobrý pocit. Všetky deti dostali za absolvovanie výcviku „Mokré vysvedčenie.“

  • Rodičovské združenie 11.12.2023

    Oznamujeme rodičom, že v pondelok 11.12.2023 o 17,00 sa uskutoční rodičovské združenie - triedne pohovory .

    Účasť rodičov je nutná.

  • Mikuláš v škole

    Je len málo školských dní, na ktoré sa deti tešia.  Presne taký deň bol dnes – 6. december.   Aj do našej školy zavítala skupinka anjelikov, čertov a sv. Mikuláša.  Najviac ho nedočkavo očakávali deti na prvom stupni. Veru, veru, radosť striedal strach. Tí, ktorí boli neposlušní, čertovi sľubovali všetko možné.  Mikuláš bol štedrý, všetkým rozdával darčeky. Deti mu zaspievali, zatancovali a mnohým zmrzol po príchode čertov úsmev na tvári. Škola opäť ožila radosťou, ktorú bolo vidieť v každých detských očkách.

  • Príde k nám Mikuláš.
  • Zdobenie vianočných stromčekov

    V piatok 1. 12. 2023 si všetky triedy našej školy vyzdobili  vianočné stromčeky vlastnoručne vyrobenými ozdobami. Ozdoby z dreva, prírodnín a recyklovaného materiálu sú krásne a štýlové. Zdobenie prebiehalo vo výbornej atmosfére. Veríme, že ozdobené stromčeky potešia všetkých okoloidúcich. Vianočné stromčeky vyčarili úžasnú zimnú atmosféru.

  • Nedaj sa, hovor o tom!

    Ďna 1. 12. 2023 sa uskutočnila u nás v škole  edukatívne multimediálne putovné predstavenie pre základné školy s témou - Nedaj sa, hovor o tom!, ktoré rieši problematiku šikanovania, rasizmu, fyzického násilia, či kyberšikany. V predstavení účinkujú študenti SKKE a viacero známych osobností televízie a internetu. Žiaci cez vlastné názory youtuberov ako je Evžen, Klarisa a i. spoznali riziká šikanovania a dopady na človeka.  Škola získala certifikát o absolvovaní tohto edukatívneho predstavenia.

  • Vianočné tvorivé dielne

    Dňa 23. 11. 2023 sme si poobedie spestrili vianočnými tvorivými dielňami, kde žiaci i vyučujúci ukázali svoju kreativitu  a nadšenie pre čaro Vianoc. Deti sa zúčastnili výroby dekorácií na jednotlivých stanovištiach a mohli si vyskúšať  niečo nové a všeličo zaujímavé sa naučiť. Dúfam, že výrobky potešili ich srdiečka a pocítili už vianočnú atmosféru.

  • Úspešní riešitelia v súťaži I-bobor

    Od 6. 11. 2023 do 10.11. 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili celoslovenskej informatickej súťaže s názvom

    I-bobor. Úspešným riešiteľom blahoželáme!

  • Exkurzia vo Vojenskom múzeu v Orechovej Potôni a návšteva Malkia parku

    Dňa 9. novembra sa žiaci druhého stupňa zúčastnili exkurzie v Orechovej Potôni. Exkurzia bola plná vzdelávania a zábavy. Navštívili sme Vojenské múzeum v Orechovej Potôni, kde sme sa ponorili do histórie a pochopili významné momenty vojenských udalostí. Neskôr sme sa presunuli do Malkia parku, kde sme mali možnosť obdivovať exotické zvieratá a dozvedieť sa o nich viac. Zvieratá, ktoré tu našli útočisko, sa väčšinou v zajatí už narodili a preto by vo voľnej prírode neprežili.

    Po návšteve týchto fascinujúcich miest sme sa presunuli do Bory Mall, kde sme si vychutnali obed. Sme si istí, že na tento výlet nezabudneme, pretože nám nielen rozšíril obzory v oblasti histórie a prírody, ale tiež nám poskytol príležitosť stráviť príjemný deň so spolužiakmi.

     

  • Imatrikulácia prvákov

    Dňa 14.11.2023 sa v našej základnej škole uskutočnila imatrikulácia prvákov. Tejto slávnosti sa zúčastnili okrem žiakov aj ich rodičia a rodinní príbuzní. Prváci sa svojich povinností v škole ujali naozaj zodpovedne. Podujatie bolo obohatené  programom, ktorý pripravila ich triedna učiteľka p. Biksadská. Žiaci splnili úlohy zo slovenského jazyka, matematiky, hudobnej výchovy, predviedli prítomným, čo všetko sa naučili na hodinách anglického jazyka. Na záver preukázali svoju zdatnosť z telesnej výchovy, keď zvládli humorne ladenú prekážkovú dráhu. Zo všetkých predmetov dostali žiaci symbolickú jednotku.  Spoločne si zaspievali prvácku hymnu a zložili svoj sľub prvákov. Pán riaditeľ Mgr. Stanislav Demetrovič pasoval deti za právoplatných žiakov našej školy.

    Deti zvládli imatrikuláciu veľmi dobre. Ich usmievavé tváričky žiarili šťastím.  Poďakovanie patrí aj ich triednej učiteľke p. Oľge Biksadskej, ktorá imatrikuláciu krásne zorganizovala.

    Veľa šťastia a úsmevov v škole, milí prváci!

  • Vianočné tvorivé dielne
strana: